Ewy von Korff

En av våra mest fantastiska kvinnliga racerförare är Ewy von Korff. Fyllde den 3 augusti 85 år och still going strong. Bilden av Ewy är tagen på Nürburgring och Oldtimer Grand Prix då Mercedes var sponsor och visade upp vad man hade på sitt museum.

Ewy började tävla 1959 för Volvo men blev senare överköpt av Mercedes. Hon vann Europamästerskapen i rally 1959, 1960 och 1961. Det senare delade hon med Pat Moss. Ewy vann även damklassen i Midnattssolsrallyt mellan åren 1959 till 1962. Hennes absolut största framgång är totalsegern i Argentinas landsvägs-Grand Prix 1962 med Ursula Wirth som kartläsare. 1961 blir Ewy utsedd till årets idrottskvinna och året efter till årets Motorman. 1964 gifte sig Ewy med Baron Alexander von Korff som tyvärr avled vid bara 55 års ålder.

Mer info
https://sv.wikipedia.org/wiki/Ewy_Rosqvist-von_Korff

Ewy von Korff på Nürburgring och Oldtimer Grand Prix.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest