Thed Björk

SM i Formel 3 och vår berättelse om de unga förare som kört hem den åtråvärda titeln på väg mot eventuella större mål i karriären börjar lida mot sitt slut. En förare som väl svarar upp mot min beskrivning är Thed Björk som radat mästerskapstitlar i sitt cv. 1999 Vinner Thed SM i Formel 3 och börjar sitt segertåg med att vinna SR2 Lola FIA Sportscar Championship. Detta efter att först vunnit SM i Gokart 97 och en andraplats i Barber Dodge Pro-series år 2000. 2003 Vinner Thed Swedish GT-series i en Dodge Viper. Så blir det STCC 2004 i en BMW för WestCoast Racing. Thed blir kvar i STCC fram till 2011 då han vinner UBD Direct Camaro Cup. 2012 blir Thed trea i TTA -Elitserien för Polestar Racing. 2013, 14 och 15 vinner han serien för Polestar och 2016 tar han hem totalsegern i WTCC Polstar Cyan Racing. En smått imponerande karriär som säkert inte är slut än för denne begåvade förare. Thed kan nu kalla sig Världsmästare i sitt cv. När vår Svenska serie förhoppningsvis drar igång igen så är Falkenberg skådeplats och då finns Thed Björk med i Porsches gästbil och resultatet blir säkert minst lika bra som tidigare. Teds SM-Guld vanns i Monica Stråth Motorsport.

Text Janne Tromark. Bilder Bilsportarvet.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest