Niclas Schönström

SM-vinnare i Formel 3 är år 1986 åter igen en av Pickos pojkar. Niclas Schönström som efter fina insatser med början i Formel Ford 1984 kan sätta kronan på huvudet i kungaklassen. Om vi tar det från början så blir slutresultatet en andra plats Formula Ford 1600 i Nordic Championship och seger i Formel Ford 1600 i den Svenska serien. 1985 vinner Niclas Formula Sweden Cup, Formula Ford Sweden Junior och blir trea i det Nordiska Mästerskapet. Löken på laxen är seger i Ford Race of Champions för Formula Ford 1600. Lite är den här segern som att vinna Macaus F3-race, som många anser vara VM för Formula 3. Så är vi framme vid 1986 och Picko och Niclas kan kyssa SM-Pokalen. Vinna sitt lands F3-mästerskap innebar vid den här tiden att man var kvalicifierad till att tävla om EM i Formel 3. Minns jag rätt så gick den finalen på Imola och vi Svenskar som var där fick se våra Svenska förare göra ett tappert försök att slå de Italienska, vilket tyvärr inte lyckades men trevligt hade vi och som ni alla vet så är maten och vinet gott i detta vackra land. Niclas Schönström var en härlig ung förare som säkert kunde gått långt, men som för de flesta unga män kommer det civila livet med familj och mycket annat före. Hur det var med Niclas vet jag inte men saknade honom gjorde vi alla.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest