Eugen Björnstad

Bilsportarvets artikel om de ”Bankings” som funnits i motorsporthistorien, och fortfarande finns blev uppskattat och visst är det spännande att tänka sig att man tidigt i historien vågade köra i hög fart genom dessa lutande väggar? Nåväl, vi fick också lite bilder från er följare och det var speciellt en bild som fångade mitt intresse. Bakom ratten i en ERA sitter en av 30-talets stora nordiska förare, Eugen Björnstad. Eugen var vid sidan av Finlands Karl Ebb och Sveriges Pewe Widengren en av de man pratade om. Jag vet att det skrivs en bok om Björnstad vilken ska bli mycket intressant att läsa så den ser jag fram emot med stor spänning.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest