Olof Wijk med sin Astra

I vårt arkiv hittade jag den här bilden. Det är Olof Wijk från Halmstad och den Astra han tävlade med stor framgång. Bland annat i 1000 km på Nürburgring tillsammans med Tommy Brorsson. Paret vann tävlingen och Tommy sa till mig när vi pratade om detta för många år sedan, att det pris han fick var det bästa han fått? Priset var en kylväska som följde Tommy under många år. Kan det vara för att hålla ölen kall månne? Astra är en bil Roger Nathan byggde och som han tävlade med framgångsrikt under 70-talet. Leif Lindström berättade för mig att Rogeers bil var till salu för en tid sedan och minns att priset då var 199.000 pund, vilket med dagen kurs är ungefär 2,4 miljoner. Olle började sin karriär i BMW 700 och var en i gänget som skaffade Abarth 1000 bilar. Leif Englund, Bosse Johansson (senare Braasta) och Olle var de mest framgångsrika i dessa bilar.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest