Ett soligt USA och två grabbar från Sverige

Två bilder från ett soligt USA och två grabbar från Sverige, Den första bilden visar Thomas Schie, från Norge, Mattias Andersson och Fredrik Larsson. Killarna var över till det stora landet i väster för att pröva lyckan i Barber Pro-serien. Något som Kenny Bräck gjort några år tidigare med lyckat resultat som vi alla vet. Det skulle visa sig att det skulle gå lika bra den här gången för Fredrik Larsson vinner serien med Thomas Schie på andraplats. Barber Pro hade tidigare använt Saab-motorer i den här formelbilen men bytt till Dodge motorer på 3 liter i en V6:a av aluminium. Fredrik var den av killarna som gick vidare till Indy Light då prissumman på 220.000 dollar och Stefan Johansson fanns med i bilden som stallchef. Det blev tyvärr ingen lyckad USA-satsning, även om det började bra. Krascherna avlöste varandra och det hela tog slut ganska snart. Mattias har efter detta tävlat i ett flertal typer av tävlingar med framgång och kanske känner vi bäst till hans tävlande i STCC. Mattias driver en mycket fin gokart anläggning (inomhus) i Linköping och satsar nu på sonens tävlande. Ryktet säger att USA finns med i bilden. Vad beträffar Norrmannen Thomas Shie så vet undertecknad inte vad han gör idag. Vi håller väl tummarna för Mattias son och önskar lycka till i karriären.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest