Alan McNish och Anthony Reid

Två förare som vi känner från Sverige för deras besök på våra racerbanor. Alan McNish och Anthony Reid.

Alan är född i Dumfries 1969 och startade sin karriär som många andra unga talanger i karting. Alan blev snabbt både skots och brittisk mästare i karting. Det blev sedan Formel Ford 1600 där han imponerade på sitt team. Alan valdes tillsammans med Mika Häkkinen att representera Marlboro i Formel Vauxhall-Lotus i Dragon Motorsport. McNish vinner serien och hamnar hos West Surrey Racing i den brittiska Formel 3-serien. Alan blir också testförare för McLarens F1-stall 1990-91 och i 3001 International 1992. Hans första tävling slutade med en krock med Emanuele Naspetti där en åskådare omkom när han träffades av Alans bortslitna motor. Det fortsatte med att Alan blir testförare för det nystartade F1-stallet Toyota. Alan körde även sportvagnar och blev American Le Mans Serie-mästare 2000. DTM och Audi blev nästa steg för Alan. Vi här känner honom från Ring Knutstorp när han var här och tävlade i Kvällsposten Newsrace i F3.

Anthony Reid, skotte även han, född i Glasgow 1957. 1997-98 körde Anthony Nissan Primera i BTCC och slutade på en andraplats som blev hans bästa resultat i BTCC. 1999 bytte han till Ford och tävlade tillsammans med Alain Menu. 2001 byter han till MG som han även tävlade med i Le Mans 24-timmars. Anthony har även tävlat på Le Mans med Ferrari och i Grupp C för Bosse Strandell och Convector Racing. Anthony gjorde också inhopp i STCC samt tävlade även i Formel 3 i England med en Reynard med Saabmotor. Samma koncept som Thomas Danielsson vann SM med för Picko Troberg Racing.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest