Luigi Villoresi

En av de stora efter andra världskriget var Luigi Villoresi, född 16 maj 1909 i Milano. Luigi var aktiv under åren 1950-56 och året 56 blev också han sista år. Maserati var det sista stall Luigi tävlade för och just Italien blev också finalen för en enastående duktig förare. Debuten kom 1950 i Monaco och han körde körde 33 lopp under karriären. Villoresi vann inga F1-lopp men var femma i VM för Ferrari 1951 och 53. En av bilderna visar Luigi tillsammans med, fr.v Maurice Trintignant, Emanuelle de Graffenried, Jean-Pierre Wimille och längst till höger Luigi Villoresi. Luigi dog 24 augusti 1997 i Modena vid en ålder av 86 år.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest