Eva Bornebusch mästare i Lady Cup

Vi har tidigare pratat om tjejer och om hur trevligt det är, inte minst i racing. Dags att minnas en av de snabbaste och snyggaste, Eva Bornebusch. Dotter till Kaj, själv racerförare av rang och även ordförande i Hyllinge Motorsällskap under lång tid. Föga förvånande att dottern Eva skulle göra karriär bakom ratten och så blev det. Eva tävlade under rätt många år i Lady Cup och vann SM åren 1989 och 90. Bilderna visar Eva i depån på Ring Knutstorp tillsammans med mamma och Prinsessan Lilian, samt Prins Bertil som prisutdelare. Så en aktionbild med Eva i spetsen av den så populära Lady Cup-klassen. Vi avslutar med en leende Eva med lagerkrans. Bilderna är tagna av Kalle Riggare, Thomas Lindberg och Michael Hoffstedt.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest