Sponsorn utan täckning

Minne från 1989 som både är av den roliga typen av minnen samt av den mindre roliga. Peter Albertsson, som jag försökte hjälpa i hans drömmar om en karriär i Formel 3 och sen en fortsättning. Peter skaffade själv en sponsor, Jerk Viking AB, där en norrman stod bakom en satsning på Peter. Ett kontrakt upprättades med då, och även nu, en de bästa Formel 3 Teamen som stod till buds. Richard Dutton från England som med sin personal skulle ta Peter till framgång. Det började bra men checker utan täckning på 300.000:- satte stopp för Peters framfart. Det hela är en lång och mycket tråkig historia som jag helst vill glömma, vilket säkert delas av Peter. Vid den här tiden kände jag Willy Weber, Michael Schumachers agent, som också startat ett F3 Team i Tyskland. Willy erbjöd Peter en sits i Teamet vid sidan av Michael för 450.000 svenska kronor! En stor summa pengar som inte gick att få fram och där slutade äventyret Peter Albertsson.

Text & Bild Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest