Goodwood 1998

Nyöppnandet av denna legendariska racerbana som var den första permanenta banan man byggde efter kriget. 50 års jubileum med andra ord och vilket firande. Jag och gode vännen Leif Norberg reste till England för att se återkomsten av denna legend. Det var 90.000 personer på läktarna och runt banan och en folkfest av sällan skådat slag. Festen har pågått sedan dess och varje år i september bjuder man på det bästa i historisk racing. Jag ska inte försöka förmedla alla fantastiska bilar som var på plats för det skulle bli en hel bok. Några av mina bilder hoppas jag berättar om hur otroligt det var. I vimlet kunde man träffa Mr. Bean. F1 Världsmästaren Damon Hill, Frank Sytner, Jack Brabham, John Surtees och många fler av motorsportens stora genom tiderna. Om du frågar mig, som Leif GW brukar säga, så är detta min största upplevelse som finns bevarat i mitt minne. Många Svenskar har varit där och sett den årligt återkommande tävlingen och till dig som inte varit där? Missa inte detta utan låt dig förföras av det bästa som står tillbuds. Text & foto Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest