Peter Åslund

1992 heter vår Svenske Mästare i Formel 3 Peter Åslund. Peter tävlade för Claes Rothstein i en Ralt RT35 med en VW-Speiss motor. Peter hade startat sin karriär 1988 Formel Ford, en klass som han vinner. Han går vidare i Formula Opel Lotus 1989 där en andraplats blir resultat. 1992 Tar Peter klivet upp i Formel 3 och under den här perioden så tävlar man både om SM och NM samt kör han under året hem även Formula 4. 36 starter blir det i karriären med 13 segrar 19 pallplatser, fyra pole och 2 snabbaste varv. En mycket bra insats av Peter. Claes berättade för mig att han lurade Peter att prova på golf, en sport som Claes gillade. och till hans förvåning så fanns den talangen även hos Peter. Det märkliga var, tyckte Claes, att han spelade lika bra från höger som vänster! En kille med oanade talanger tydligen. Peter tävlade också i Macau men utan resultat. Så blev det att prova på Porsche Carrera Cup Germany mer en sjundeplats och en pallplats som bästa resultat.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest