Två verkligt udda bilar på Le Mans

Den första är en Adler Trumphf Junior körd av paret Anne-Cecile Rose-Itier och Huscke Von Hanstein. Året var 1937 och man tvingades bryta på grund av motorproblem. Huscke skulle senare förknippas med seger i Mille Miglia i en BMW 328 och även senare som förare för Porsche. Den andra bilen är en tidig Porsche 356 byggd i Gmund i Österrike. Två bilar anmäldes och vid ratten på den ena bilen satt Veuillet-E Mouche som kommer att bli rankad som 23:a efter att ha tillryggalagt 2.840.650 km på 24 timmar med en medelhastighet av 118.360 km/tim vilket innebar att rankingen i klassen blev en femteplats. Bilen utvecklade 46 hkr och nådde toppfarten 160 km/tim.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest