Tryggve Grönvall

Tryggve Grönvall minns jag för hans något ovanliga bil, en Anson SA 4 Formel 3, som sedan hamnade hos gode vännen Bosse Andreasson. Anson konstruerades av Gary Anderson, som var chefsmekaniker hos McLaren. Han och gode vännen Bob Simson byggde den här lite udda F3:an som mycket liknar de F1:or som också hade den korta nosen och där föraren satt lång fram i bilen. Det enda mästerskap som vanns av en Anson, i varje fall som jag kan hitta, var det Tyska F3-mästerskapet som 1983 vanns av Frans Konrad. En förare som drivit stall under många år och där Örnulf Wirdheim tillsammans med Konrad vunnit 12-timmars lopp på Nürburgring och i Brasilien. Tryggve skulle även köra på Le Mans 12-timmar 1987 tillsammans med Slim Borgudd och Ray Ratcliff i en Tiga TC 286 med Volvo Turbomotor trimmad av Milan Knezevic från Milspeed i Göteborg. Tyvärr kvalade man inte in men en plats i historien över Svenskar på Le Mans skaffade man sig.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest