Wirdheim

En av våra stora talanger som många av oss såg en framtid för i Formula 1 var Växjöföraren Björn Wirdheim. Nu blev det inte F1 för Björn men en lysande karriär i Japan, fru och dotter samt numera kommentator i Viasat för just F1. Vilket för övrigt Björn gör alldeles utmärkt. Men som vanligt så faller inte ”äpplet långt från päronträdet” och så även i detta fall. Pappa Örnulf har själv en karriär bakom ratten med många framgångar. Porsche är kanske huvudnumret för Örnulf och i toppen av hans resultat är seger på 24-timmars på klassiska Nürburgring 1993. Då tillsammans med Franz Konrad, De Azevedo och Katthöfer. 1995 var Örnulf tvåa i Porsche Cup Sweden för att året efter vinna serien totalt. Jag vill minnas att Örnulf tillsammans med Franz Konrad också vann en 12-timmars tävling i Brasilien. Örnulf har alltid funnits bakom sonen Björn och alla som känner Örnulf vet att han är explosiv och till varje pris vill att allt ska gå hans väg. Idag kan vi konstatera att båda Wirdheimarna lyckats i sina satsningar även om F1 föll på målsnöret. Björn kan dock till sina meriter lägga totalseger i Formel 3000 och det är han ensam svensk att ha klarat av även om Kenny Bräck nära nog lyckades med den bedriften.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest