Torsten Palm mästare i formelbil

Torsten Palm från Kristinehamn är en av våra mästare i Formel 3. Titlarna tog han 1970 och 71 och den första med en 1000cc Brabham BT 28, som han sedan startade med nästa säsong för att så köra hem titeln med en Brabham BT 35 med en 1600ccs motor. Torsten körde också F2, som framgår av bilden, på Karlskoga och var trea i mål där han också slog banrekordet 1973 inför 40.000 åskådare. Torsten körde även två F1-lopp. Det första var i Monaco där han inte kvalade in och det andra på Anderstorp 1975. Torsten är bror till Gunnar Palm som likt brodern varit framgångsrik i motorsport som co-driver åt flera av våra stora rallyförare.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest