Kent Abrahamsson

Kanske vår mesta doldis i racingsammanhang och bilsamlar dito. En fantastisk härlig kille med hjärtat på rätta stället och en sjutusan till förare. Vi ska inte rabbla upp allt vad Kent har gjort med nämnas ska att han vunnit Steigenberger Cup och vunnit på Suzuka med sin Grupp C Jaguar. Kent har kanske den största samlingen av Derek Bennets Chevronbilar där jag tror att favoriten är B19. När man besöker Kent och hans team i någon depå är alla på topp och den omåttligt populäre Kent är något av en centralfigur där inget är omöjligt. Minns en gång på Nürburgring där en av hans motståndare i en Chevron fick ett motorras och vände sig till Kent för att fråga om han hade delar så det gick att reparera. Nej för fan, svarade Kent, ta min reservmotor den är nyservad och ska fungera perfekt? Det är ingen överdrift att säga att Kent är hjälpsamheten själv och alltid finns där om man behöver hjälp. Det har blivit mycket Grupp C för Kent de senaste åren och toppen är nog segern på Suzuka 2016. Då var hans motorexpert, Roger Svensson på plats och åkte med på ärevarvet. Jag, och jag hoppas ni andra, lyfter på hatten för denne gentleman bakom ratten!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest