Tomas Rådmyr

Jag fortsätter på den historiska delen av Svensk motorsport och har även då siktet inställt på en RHK-förare. Han började med Formel Ford tillbaka på nittiotalet och den bästa placeringarna kom 1993 och 94 med två andraplatser. Föraren är Tomas Rådmyr som utöver sin racingverksamhet driver Kusåsens Hyrkart. Tomas pappa Bengt har även han ett förflutet i racing tillbaka på sjuttiotalet och då i Formel 3. Tomas är en flitig deltagare i RHKs tävlingar där han tävlar i Formel 3 och så även i Sports 2000. Av bilderna att döma är Tomas en man som håller ett fint skick på sina bilar, vilket vi vet som varit med länge, är ett bra sätt att skapa förutsättningar för bra resultat.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv samt från Bengt-Åce Gustavsson.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest