Det är något speciellt med vänner

Vartefter åren går så får man nya och även om man flyttar så fylls vänkretsen på. För mig som flyttat från Stockholm 1970 till Skåne tappade jag självklart många av de vänner som jag hade där, utom några stycken som jag fortfarande har kvar. När flytten till Skåne var klar och man hamnade i nya kretsar så träffade jag den här mannen. Bengt-Olov Segerfalk. Det visade sig att vi hade många gemensamma intressen där motorsporten kanske var den mest centrala. Bengan var en glad lax och en stor Porschefantast som efter några år av vår vänskap inhandlade en Porsche 911 RSR. Bilintresset var stort och garaget blev snabbt för litet så ett nytt hyrdes i Ödåkra där två BMW 2002 Turbo samsades med en Ferrari Dino och en Fiat Abarth Corsa. Vi gjorde många resor till vårt favorit ställe, Nürburgring, där vi också gick den populära kursen för att bli bättre förare. Ett par pokaler i hyllan minner om den tiden. För 25 år sedan så lämnade Bengan den här världen efter en stroke och världen blev plötsligt så mycket fattigare. Saknaden efter honom påminns jag om, inte dagligen, men ofta. Inte minst när jag ser en Porsche och tänker på hur kul vi hade tillsammans. Man ska vara rädd om sina vänner för livet kan snabbt bli kort och blir då bra mycket fattigare utan dom. RIP gamle vän och måtte det finnas många Porschar där du nu är.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest