Halsbrytande killar på tre hjul

Tänkte visa som ett pausprogram två halsbrytande killar som verkligen kan hantera sina trehjuliga bilar. Första gången jag såg den här typen av racing i verkligheten var på Nürburgring 1978. Då var ett gäng Engelsmän på plats med sina Morgan och bjöd på uppvisning av sällan skådat slag. Gänget höll till nere i den gamla depån och man får nog gå på visning i ett bryggeri för att se så mycket öl. En av garagen man disponerade var fullt av tomma och fulla burkar. En av förarna vurpade direkt på träning så det blev garaget och öl samt mekande. Dags igen till nästa träning med vurpa och så där höll det på. Plåster och gasbinda i huvud och på händer, men inget stoppar en hårding från England. Det hela tilldrog sig ett stort intresse och man kan undra om vadslagning inte var en populär sysselsättning om hur det skulle gå? Det hela avlöpte lyckligt och blev ett gillat inslag in det så populära Oldtimer Grand Prix.

Text Janne Tromark
Bilder ur vårt arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest