Jag har alltid gillat den här killen

Jag har alltid gillat den här killen. Varför frågar du kanske? Ja, till att börja med så är han en jävel på att köra bil och så är det aldrig trist när han är i närheten. Hasse Edvinsson började precis som Tommy Brorsson med att tävla i Formel Vee i och för Jens Hansen. Jens byggde bilar på Trastvägen i Båstad och det framgångsrikt för resultaten talade sitt tydliga språk. Mest kanske vi minns Hasse för hans framfart i Sports 2000 som under ett antal år var en av de populäraste klasserna, både här och ute i Europa. På den internationella scenen var det Hasse och Stanley Dickens samt Thorkel Thyrring som bjöd på tufft motstånd. Herrar att slå var Cor Euser, David Sutherland, Henry Vollenberg och Charles Zwollman. Stanley vann Europaserien 1981 men Hasse fick till två andraplatser och en tredje. Själv minns jag Hasse från en tävling på Knutstorp, jag tror det var Newsracet, där han bjöd på spektakulär framfart med inte mindre än tre krascher på samma helg. En journalist från Kvällsposten skulle intervjua Hasse och börjar med att säga: Vilken tur du hade som klarade dig helskinnad! Tur, skriker Hasse, va fan kallar du då otur? Knisslinge Hasse i ett nötskal om du frågar mig. Bilderna är ur Bilsportarvets arkiv och visa bland annat när Hasse vinner på Knutstorp före Ingvar Carlsson.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest