Pontus Mörth, en snabb Värmlänning

Pontus Mörth är Värmlänningen som tidigt visade var skåpet ska stå genom att vinna Formel Ford Junior 1993 som 16 åring. Sedan rullade det bara på och året därpå blev det Formel Vaxhall Junior i England och F3 i Sverige och två segrar. 1995 körde Pontus Europaserien i Formel Opel Lotus. 1996 körde Pontus Formel 3 med ett NM som resultat. 10 segrar och 4 banrekord. Listan kan göras hur lång som helst men kanske är den största besvikelsen att han inte fick köra 24-Timmars på Le Mans för Pro-Drive då deras bil kraschat tidigare. Vad vi kan läsa oss till är att Pontus tävlade 2009 i STCC för Chevrolet. Pontus är ytterligare en snabb kille från Värmland och man undrar vad som finns i mjölken som skapar så många duktiga förare.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest