Lars-Göran Sjöberg

Jag tänkte prata lite om en sjusärdelse kille som i depåerna gillas av alla. Gillas därför att han är en hjälpsam och rolig man som funnits med i racingen sedan 1973 så han började tävla för MK Scandia. Priser och utmärkelse har inte fattats i hans karriär som bilden tydligt visar när Lars-Göran Sjöberg tar emot vandringspriset till Ronnie Petersons Minne som utdelas vid Velodromloppet, skänkt av Kaj Wallin. Året LG fick priset var 2018. Torstens Memorial hade LG fått tidigare, 2014 men det kanske roligaste priset var 1998 när Lars-Göran fick priset som årets Schnurrmeister? Hur kvalificerar man sig för det priset undrar säkert någon? Tja, fri tolkning rekommenderas. Lars-Göran är för mig och Bilsportarvet killen man ringer till när man hittat bilder man inte kan identifiera. Han har en kunskapsbank utan dess like, så tack Lars-Göran för all hjälp. Som säkert alla vet så är det här en kille som varit med länge och det har blivit 106 tävlingar med 15 pole och 13 heatsegrar. Detta i en mängd olika bilar men där Formelbilar varit det han gillat bäst. Jag tänker inte berätta om alla specifika tävlingar och bilar mer än att han äger och tävlar med den Cooper T59 som min äldsta vän Georg Duneborn ägde och vann flera tävlingar med på sextiotalet. I Bilsportarvets bildarkiv har den vänlige och hjälpsamme Bengt-Åce Gustavsson varit behjälplig med att ur sitt arkiv hjälpa oss att dokumentera Lars-Görans framfart på våra banor. Så bästa vänner, njut av en bildkavalkad av Lars-Göran Sjöbergs bilar sett ur Bengt-Åce’s kamera.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest