Rickard Rydell fyller 50 år idag

Kanske vår absolut finaste ambassadör för Svensk motorsport. Jag har inventerat vårt arkiv vad gäller bilder under Rickard karriär och hoppas dessa kan hjälpa er att komma ihåg alla höjdpunkter. Allt startade med ett SM-tecken i karting för att så bli Formel 3 i Pickos Team. Sen blev det F3 i både England och Japan och som toppen på det hela seger i Macau. En fjärdeplats i LeMans 1990. Så hamnar Rickard i en Volvo-kombi i BTCC och 1998 vinner han det Brittiska Standardvagns Mästerskapet. Personligen kommer jag ihåg starten 1986 i Pickos Team då jag var media-ansvarig och den lite lustiga episoden när vi presenterade honom för första gången och när han berättar att han inte fått sitt körkort! Kortet kom strax efter och så började en smått makalös karriär. Idag kan vi som ser F1 på Viasat njuta av Rickard som expert-kommentator i både F1 och F2 vilket jag vet många som uppskattar. Inte minst tillsammans med Eje Elgh, en annan av våra stora motorsportprofiler. Bilsportarvet önskar Rickard stort grattis och kommer att följa hans fortsatta väg i motorsporten.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest