Mikaela Månlycke

Den här söta tjejen heter Mikaela Månlycke. Ja, det är säkert. Hon hette tidigare Axelsson och är dotter till den perfekta racingmustaschen Åke Axelsson! Ni vet han med alla Lotusbilar. Den här helgen är Mikaela tillbaka på racerbanan, närmare bestämt i Falkenberg och RHK,s tävling. Låt er inte luras av den söta fasaden för den här tjejen kan verkligen köra racerbil. Vi som följt henne vet att hon tidigare innan giftermål och annat som följer med att bilda famlij kört pappa åkes Lotus 18 och hans Lotus 20 vilket är Formel Juniorbilar. Det har Mikaela gjort med bravur och många fick lära sig det på den klassiska Nürburgring och Oldtimer Grand Prix. Den här helgen blir det Formel Ford av märket Van Diemen. Det var faktiskt så det började en gång i tiden så nu kommer fortsättningen. Personligen ser jag gärna Mikaela i en av Åkes FJ för visst är det kul med en kvinnlig racerförare på banan. Det är alldeles för få nu för tiden, eller hur? Bilderna är ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest