Svenerik Eriksson 75 år

Den 6.9 fyllde Svenerik Eriksson 75 år. En dag han firade i Simrishamn där han sedan ett antal år bor. Många av oss med stort intresse för motorsport ser i Svenerik en stor berättare som förgyllt mången tillställning. För mig har han varit en inspirationskälla med sitt kunnande, framför allt perioden 60-tal och fram 80-talet. Inte minst han stora vänskap med Ronnie Peterson och gubbarna runt honom. En del böcker har han skrivit, vilka glatt många av oss. Svenerik gillar inte dagens motorsport utan hänvisar envist till ”det är sämre nu”! Bilderna på Svenerik har Michael Hoffstedt tagit för Bilsportarvet.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest