Ulf Boman en saknad kamrat

Det finns en kamrat vi alla saknar och det är Ulf Boman från Varberg. Ulf, som inte längre finns ibland oss, var den borne entusiasten med smak av livets goda. När det gällde bilar så var det i första rummet Ferrari som gällde men det fanns även annat. Minns ni hans Lola T280 som han vid första testen på Falkenbergsbanan satte vid sidan av banan? Små missöden får man räkna med sa Uffe. Så blev det BRM! Ett gigantisk monster som tidigare härjat i den Amerikanska CanAm-serien. Kanske minns de flesta av oss mest den fantastiskt fina Ferrari Daytona i blått och gult som Uffe tävlade med. Bilen har idag en ny ägare som håller bilen i samma perfekta skick som Uffe gjorde. Bilen och ägaren besökte nyligen Sverige och Falkenbergsbanan till mångas stora förtjusning. Mellan varven så drev Uffe en Ferrari-verkstad i Varberg som alla kan se av bilden. Vi med smak som Ulf saknar honom och hans ibland galna upptåg. RIP Ulf!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest