Två gentlemen med en Lotus Cortina

Två äldre gentlemen som tillsammans tävlade med den här Lotus Cortinan 1994. Tommy Johansson och Freddy Kottulinsky. Freddy tyvärr bortgången sedan en tid tillbaka men Tommy minns med glädje sin vän och hur kul de haft ihop. Tommy är säkert för många mest känd för att han tillsammans med Jonas Kvarnström hade Harley Davidson agenturen i Sverige. Både dessa herrar har alltid haft stor smak för bilar och bilracing vilket ni säkert känner till. Vad beträffar Lotus Cortina har jag nog varit inblandad i ett femtontal säger Tommy och en av mina första var en Alan Mann-bil som jag köpte med hjälp av Frank Williams. Jag var hemma hos Mr.Mann och för mig var det viktigt att jag köpte en av hans bilar som han tävlat mycket med. Det blev reg.nr KPU392. En bil som jag senare sålde på auktion på Goodwood för en stor summa pengar. Jag borde behållt den för idag är priserna uppe på 1.5 miljoner för rätt bil. Tommy har kört både Falcon Futura Sprint och Porsche men favoriten är nog Alfa GTA. De här sommarbilderna minner oss om vad som ligger framför oss och kanske kan vi få se Tommy i någon av de bilar som finns i hans garage.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest