Monica Stråth spöade killarna

Min pappa sa alltid om sin unge son, ” Jan han tycker mycket om snygga tjejer”! Jodå, visst hade han rätt gubben och en av dom jag gillade var Monica Stråth. Inte bara för att hon var vacker utan för hon var en ”jävel” på att köra bil. Ett av mina första minnen av Monica var på Nürburgring när hon i team med Lennart Bohlin körde en VM-tävling i E-kart, eller kanske man säger super-kart. Den här lilla spröda tjejen spöade de tuffa gubbarna så det stod härliga till. Jag minns inte hur hon slutade i racet, men jag vill minnas att det var på en framskjuten placering. Så småningom blev det Formel 3 och personligen trodde jag på en lysnade karriär. Vackra flickor har dock en förmåga att bli gifta och få barn, så ock Monica. För mig är det så här. Snabba tjejer bakom ratten i racerbilar växer inte på träd och nog hade det varit kul med en Svensk tjej internationellt i Formelbil, eller hur?

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest