Thomas Lindström

Behöver man säga mer till alla er som gillar standardvagnsracing? En meritlista som upptar en hel A4:a sida med bland annat EM-titel tillsammans med Gianfranco Brancatelli i Volvo 240 Turbo 1985. Körde även ett år tillsammans med gamle världsmästaren Jonny Cecotto på två hjul, även då i Volvo 240 Turbo. Vad ni kanske inte visste är att Thomas är kusin med Leif Lindström, vilket innebär att deras farsor är bröder, lika duktiga på det mesta och lika trevliga. Tyvärr är Leifs pappa borta och med hans bortgång så tappade Leif nog lite av geisten att fortsätta tävla. Tomas drev vid sidan av sitt tävlande däcksagentur som idag är en avslutad affär och Thomas är numera pensionär. Många minns säkert Thomas och Bengt Vinqvists framfart i Volkswagen Golf GTi där både tillhörde toppskicktet. 1980 0ch 81 blev det två SM-tecken plus NM och mycket mer. Thomas hann även med att tävla med en Alfa Romeo 75 och Maserati i Grupp A. Med Maseratin blev Thomas femma i SM 1989. Thomas får räknas till en av våra bästa standardvagnsförare.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest