Tommy Brorsson 70 år

Örkelljungagrabben som visat en hel värld vilken stor racerförare han är. Tommy har faktiskt radat upp EM-tecken och prissamlingen hemma i villan är enorm. Personligen är Tommy för mig en av våra riktigt stora förare och om inte det där lilla om hade funnits så är i alla fall jag övertygad om att han kunnat gå hur långt som helst. Det första EM-tecknet kom 1974 i Formel V och på vår bild kan ni se en ung Tommy stolt poserande vid sin bil. Hustruns sjukdom gjorde att han fick göra ett uppehåll i tävlandet och när återkomsten infann sig blev det med Lotusbilar. Det började med en Lotus 7 för att så fortsätta i en Lotus Eleven och där kom det andra EM:et och nu visste hela Europas historiska förare och publik vem mannen från Örkelljunga var. Så följde ett nytt EM i en Lotus Elite och så med Lotus Elan. Bästa kompisen Lars Wramell, ni vet han med Setrab, som också sponsrat Tommy, ägde tillsammans med Claes Ljung två Ferrari 206 Dino, och Tommy fick förtroendet att tävla med en av dessa bilar vilket skapade stor uppmärksamhet. Inte minst hos Ferrari! Här hemma körde Tommy några varv på Ring Knutstorp med f.d Ronnie Petersons 761 March som Ronnie vann med på Monza. Jag lyfter på min obefintliga hatt för denne gentleman som idag fyller 70 år och jag är säker på att alla ni som gillar historisk racing lyfter ett glas för Tommy just idag.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest