Kent Abrahamsson i Norrköpings Grand Prix

Minns ni det här fantastiska racet? Alldeles rätt – det är Norrköpings Grand Prix 1989. Kent Abrahamsson ligger i täten på den här bilden med sin Chevron B16. Kent har fortsatt att tävla Internationellt med sina bilar där de flesta är Chevron. Garaget rymmer också ett antal Grupp C-bilar och en del annat godis. Kent har vunnit flera mästerskap utomlands bland annat Steigenberger Series. Kent är en mycket populär person som alla gillar, inte minst för hans genorositet med att hjälpa till och låna ut allt från motorer till vad som kan finnas i hans stora racingbuss. Vi ser tyvärr inte så mycket av Kent här hemma, men ni som kollar TV kan då och då se honom som till exempel Le Mans Classic. Norrköping hade ett fantastiskt koncept i sin hand men frångick att bara köra historisk racing vilket hade kunnat ge staden ett evenemang likt de stora som går i bland annat Monaco med flera. Finns det någon stad som vill satsa på detta? Vi lämnat frågan öppen!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest