Robert Amrén

Minns ni den här föraren? Jovisst är det Robert Amrén från Järna. Robert startade sin karriär i karting och blev ett år sexa i VM. Efter att ha kört Formel 3 i Sverige några år slutade han som sexa både 1990 och och 1989. 1990 försöker han sig på att köra den Amerikanska Barber Saab Pro series och slutar nia. 1992 kör Robert Zerex Saab Pro series och vinner den första sex tävlingarna vilket ingen annan gjort tidigare. Robert vinner också serien och pokal och prischeck på en halv million som hamnar på banken.1993 kör han Firestone Indy Lights och är på pallen en gång och slutar 9 i serien. Roberts planer var en fortsättning och både CART och NASCAR fanns med i planerna. Tyvärr blev det tyst om den här talange och jag vet inte vad Robert gör idag.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest