Borgward 1500 Coupé från 1953

Vi fortsätter på avdelningen för unika och ovanliga bilar med den här Borgward 1500 Coupé från 1953. Fabriken byggde 3 stycken av den här lite udda bilen med aluminium-kaross för att tävla på Le Mans. Det blev ingen större succé då ingen av ekipagen kom i mål. Den bil som är på bilderna ägs av Lars Larsson i Skåne och är den som det gick bäst för dock tvingades den bryta i den 23 timmen med motorproblem. Lasse och hans kompisar Janne Hansson och Per Hågeman revancherade dock bilen 2002 då man körde den Klassiska Le Mans tävlingen och kom i mål. Per och Lars äger också en likadan bil fast med vanlig plåtkaross som fabriken tänkte producera som sportvagn. Den bil de båda kompisarna äger hamnade i Sverige via en bilutställning på 50-talet och den blev kvar i landet. Pelle Nyström tävlade med den vid olika vintertävlingar på is. Håll med om att det här är en charmig bil och att vi gärna ser mer av den framöver.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest