Sportvagnsserien

Vem av oss med smak för sportvagnar minns inte den sportvagnsserie som kördes för ett antal år sedan? Då var både Sportvagnsklubben Göteborg och SSK (Stockholms Sportvagnsklubb och dåvarande MGCC, numera MSCC) arrangörer av det som jag och många med mig saknar. MSCC är idag den enda klubben som arrangerar den här typen av mästerskap med sitt så populära Svenskt Sportvagns Meeting som alltid körs på Ring Knutstorp. Visserligen finns också SPVM men detta till trots så saknar jag de här trevliga tävlingarna. Bilden som är från ett slikt meeting visar en av de mycket populära göteborgarna med sin Marcos, Pelle Haegermark. Kan ingen av alla er som var med försöka få igång det hela igen? Banorna och klubbarna finns, eller hur? Låt någon begåvad person snickra på ett enkelt och bra reglemente plus RHK,s Appendix K som fungerar bra idag efter alla år och som också är stommen i nästan alla racing i Sverige.
Janne T.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest