Favoriter i repris

Favoriter i repris! Stirling Moss och vår egen Reine Wisell. Här tillsammans på Spaa i Belgien i ett historiskt race för sportvagnar. Stirling, en av mina stora favoriter är kanske den bästa GP-föraren som aldrig blev världsmästare. Han var tvåa fyra år i rad, 1955 för Mercedes, 1956 och 57 för Maserati och 1958 för Vanvall. Han var också trea åren 1959-61. En fantastisk förare som dessutom vann Mille Miglia och Targa Florio för Mercedes 1955. Stirling Moss är adlad och tituleras Sir Stirling Moss. Vår egen Reine kan alla historien om och förtjänas att dyka upp på vår FB-sida då och då, eller hur? Bilen herrarna poserar vid är en Chevron B16, kanske en av världens vackraste sportvagnar?

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest