Eje Elgh, en av våra stora talanger

Eje Elgh, en av våra stora talanger med en karriär bakom ratten av stora mått. Eje har inte bara en karriär som förare utan också som expertkommentator. Här ser vi Eje bakom ratten i Volvos gästbil och hans övriga bedrifter känner nog de flesta av er till. Född 1953 i Karlskoga är han idag en man på väg mot pension vilket jag tror inte är så aktuellt för denne man. Han har kört allt från Formel 3 och Formel 2 till sportvagnar på Le Mans. Har också deltagit i Dakar Rallyt tillsammans med sin gode vän Paolo Barilla vilket kunde fått ett olyckligt slut då paret for utför ett stup på 100 meter. Nu gick det bra men förarkarriären är väl slut så när som deltagare i den historiska Monte Carlo tävlingen för Formel 3, något som vi kunnat följa på TV. Eje har, tycker jag, satt färg på Formel 1 som expert och hans enormt stora kunnande och hans nätverk inom sporten ger initierade kommentarer om vad som händer både bakom kulisserna och i själva tävlingen. Det blir inte sämre av Frida Nordstrand som tillsammans med Eje verkligen är roligt att lyssna till. Vi killar är inte bortskämda med kvinnliga kommentator i den här mansdominerade sporten men Frida är ett klart lysande ljus. Eje har en tung plats i det svenska Bilsportarvet.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest