Två förväntansfulla F3-förare inför äventyr i Monaco

Två glada och förväntansfulla F3-förare inför kommande äventyr i Monaco. Leif Lindström sitter på sin nya Ralt RT30 1985 och Steven Andskär, en av våra stora talanger är minst lika förväntansfull han. Leif vann F3-mästerskapet 1984 och fortsatte sedan med sportvagnar mycket framgångsrikt medan ynglingen Steven for till Japan och tävlade som flera andra Svenska förare. Monacoäventyret gick väl inte så bra för ingen av dem kvalade in till de 22 platserna på griden. Bridgestone som för första gången levererade däcken visade sig inte hålla måttet, vilket får anses vara en av anledningarna till det dåliga resultatet. I ärlighetens namn ska sägas att Bridgestone fick ordning på sina däck och levererade mycket bra däck fortsättningsvis. På den andra bilden står de båda herrarna på pallen i Anderstorp där Steven vinner före Leif och jag tror med Håkan Olausson på tredjeplats. Steven tävlar i det Nordiska Formel 3 mästerskapet som han vinner och så kör han 8 F3000 lopp. Den största framgången kommer i par med Georg Fouché på Le Mans 1994 då man blir tvåa. Steven kör ett antal gånger på Le Mans men drar sig så småningom tillbaka från tävlandet och man hittar honom idag bakom rodret på en segelbåt. Leif då, ja det är slut på tävlandet även där och sedan 1993 var han med och startade Eurosport i Sverige tillsammans med mig, och där är han kvar. Nu skriver han på en bok om sitt racingliv och så är han engagerad i bland annat Ginetta Cup och GT-klass.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest