Bilder på Focus

Svensk motorsporthistoria är helt klart intressant. Det visar sig i det intresse våra följare visar genom att vara aktiva att kommentera, skicka oss bilder och lösa frågor utan svar. Jättekul tycker jag och vill rikta ett stort tack till er och hoppas vi kan fortsätta att ha en fin dialog. Speciellt tack vill jag rikta till Tommy Jarnbrink och Janne Andersson för de bilder vi fått i samband med Sportscar och de bilar man byggde i Fisksjöäng under namnet Focus. Bilderna på Ingvar Malms Formel Junior med Peugeotmotor fyller sin plats i vårt arkiv och Tommy Jarnbrink, som arbetat mycket med Picko Troberg, hittade i sitt arkiv bilder från isbanetävling på Flaten samt även från Skarpnäck. Det är Picko i en Focus i kamp med Anders Josephson som kör en Lotus 23. Med andra ord den bil som stod som förebild för Focusen. Stort tack mina herrar och ni övriga, njut av bilderna och ett stycke Svensk motorsporthistoria.

Text Janne Tromark
Foto: Janne Andersson och Tommy Jarnbrink

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest