Stor auktion på Autoseum

Den 19:e oktober 2015 anordnar Autoseum i Simrishamn i samarbete med Göteborgs Auktionsverk en stor auktion med unika veteranbilar från Autoseums samlingar. Samlingen har sitt ursprung i Sveriges anrikaste motormuseum som grundades av Rutger von Essen vid Skoklosters slott redan 1963. Samlingen köptes 2007 av det nybildade bolaget Autoseum i Simrishamn. Efter åtta framgångsrika år och ca 100 000 besökare har nu ägarna beslutat sig för, att med ålderns rätt, dra sig tillbaka och avyttra bilar, motorcyklar, mopeder och en del övrig rekvisita. Det är en otrolig samling som kommer att auktioneras ut, unik i sitt slag och Göteborgs Auktionsverk är stolta över att få vara en del av det, säger Peder Lamm på Göteborgs Auktionsverk. Auktionen hålls i Autoseums lokaler måndagen den 19 oktober med visning i samma lokaler fredagen den 16;e till och med auktionsdagen. För dig som är intresserad av den här spännande auktionen se mer på www.goteborgsauktionsverk.se

Bilsportarvet, som haft visst samarbete med Autoseum, kan bara tipsa alla er med smak för motorgodbitar att inte missa detta unika tillfälle.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest