Ginetta

För många år sedan så förälskade jag mig i en liten sportvagn som jag såg på den så berömda Ringen i Tyskland och på Oldtimer Grand Grand Prix. Det var en Ginetta G4 fick jag lära mig och sedan dess har Ginetta varit något av en favorit. Sedan ett antal år så har min gode vän och kollega Leif Lindström agenturen för detta märke och driver en serie med, Ginetta G40 tror jag den heter, med stor framgång. Det hela började 1958 i Woodbridge Suffolk när bröderna Walklett, Bob, Ivor, Trevers och Douglas startade sin verksamhet. Den första bilen blev en G1 som var baserad på en Wolsley Hornet six. Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess och idag är et en tämligen stor verksamhet där man även bygger LMP-bilar för typ Le Mans och andra långlopp.

Jag har ju ett antal tidigare skriverier försökt våren att skynda på så man slipper den här trista årstiden som pågår. Jag gör ett nytt försök och visar lite Ginetta-bilder som kanske kan få oss att längta till vår och sommar. För allas er info vill jag berätta att den 29 0ch 30 Juni blir det bilar på Sofiero Slott igen. Tävlingsbilar på lördagen och samlarbilar med allt vad det innebär på söndagen. Den 10 Augusti är det dags för Autoseum Prix som är en höjdare för er som gillar gamla racerbilar. Kan varm rekommenderas. Nu var det väl själv fasiken om inte våren snart knackar på dörren, eller vad tror ni?

Text Janne Tromark.
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest