Historisk Alfa Romeo blir julhälsning…

Det är alltid lika kul med jul och de glada och goda julhälsningar man får från vänner och likasinnade entusiaster i bilsportbranschen. Den här julen blev inget undantag och den trevligaste julhälsningen kom i form av en egenhändigt ritad Alfa Romeo 8C 2300. Det är Alf Hansson från Lessebo som skickat hälsningen och vi i Bilsportarvet tycker att det är extra kul då Alf även ritat vårt fina tackkort som vi skickar till de som skänkt bilder, program och annat spännande för vårt arkiv. Fortsätt att skicka oss dessa ovärderliga skatter så kommer ett tackkort designat av Alf med posten.

Alf som är Alfa Romeo entusiast är säker inspirerad av de två fina Alfa Romeo 8C som funnits i landet. Den ena ägdes från början av Per Victor Widengren och den andra av Norges stora stjärna på 30-talet, Eugen Björnstad, men som sedan hamnade i Sverige där den ägts av ett flertal personer, för att så med hjälp av vår store jazzklarinettist Putte Wickman hamna i Köpenhamn. Ni som besökte Vrams Grand Prix i somras när man firade 80-års jubileum av detta Sveriges första sommar Grand Prix kunde se f.d. Per Victor Widegrens otroligt fina Alfa, som var en av deltagarna i detta sommar Grand Prix.

Jag vill passa på att önska alla våra läsare på vår hemsida, bilsportarvet.se en god fortsättning på det nya året och som sagt – var med och gör vår hemsida än mer spännande genom att bidra med information om de tider som flytt.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest