Bilder säger mer än tusen ord

Hur många gånger har man inte hört det? Det ligger nog en sanning i påståendet eller vad säger ni om dessa båda bilder från en svunnen epok. Den första bilden är från en av de äldsta banorna i världen, Brooklands, där fiffiga entusiaster för motorsport hittade ett sätt att kunna se racing utan att betala entrè. Man ror eller paddlar in i den lokala ån och på så sätt fåt man möjlighet att se loppen på den berömda bankingen.

Den andra bilden visar tankning av en Bugatti, kanske det häftigaste man kunde ha på den tiden. Snabbservice då som inte har mycket likhet med den moderna typ Formel 1.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest