Våren dröjer

Just nu sitter jag vid datorn och undrar hur länge våren dröjer? Börjar bli rätt så trött på det väder vi i Skåne bjuds på dessa dagar. Så funderar jag på vart Svensk racing och rally ska ta vägen, för det känns en smula skakigt just nu, inte minst i den historiska racingen där återväxten känns en smula avlägsen? Vad ska man göra för att råda bot på det?

Porsche och Leffe Lindströms Ginetta klass kör vidare enligt vad jag hört och så gör väl även MSCC,s SPVM. Hur man där ser på återväxten vet jag inte men den klassikern ser nog de flesta av oss fortsätta på samma trivsamma sätt som under alla år. Hur våra banägare ser på situationen är inte heller något jag känner till, men att en stor del av racingen är viktigt för banornas inkomster kan inte vara något vi alla inte känner till, och besöks-frekvensen har väl inte varit den bästa under senare år. Ja, det är tuffa tider för alla vilket inte minst drabbar motorsporten. Kanske måste man, i alla fall jag, peppa sig själv med några somriga bilder av häftiga bilar, eller hur? Vi håller tummarna för att den där sommaren vi alla väntar på sätter fart och visar sig.

Matthias Bång, ni vet killen som arrangerade de två dagarna på Sofiero Slott med racerbilar av alla slag i parken framför slottet på lördagen och de klassiska bilarna på söndagen hörde av sig och säger att det blir en upprepning även i år den 29-30 Juni. Kul tycker jag och lördagen som endast kommer att handla om tävlingsbilar är ännu bättre, så kanske kan det bli en knuff för vår älskade sport. Du som vill vara med kan höra av dig till mig så slussar jag dig vidare till Matthias.

Text och bilder Janne Tromark.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest