Fangios Brabham BT 21 till salu i Sverige

Den här Brabham BT 21:an är till salu just nu på blocket av alla ställen. Bilen ska ha ch.nr 3 och togs till Argentina av Juan Manuel Fangio hösten 1966. Den tävlade i Temporada serien av Andrea Vannini. Den kom till England där Frank Williams sålde den till Danmark och Jan Heggov. 1968 kördes bilen i Sverige av Jean Johansson och 1969 av Norrmannen Roger Hansen. Bilen ser ut att vara i mycket gott skick och är enligt min mening en av de vackraste F3 som byggts och visst vore det väl kul om den kunde stanna i Sverige. Priset, tja det begärs 785.000:-? Lite skillnad mot när den såg dagens ljus första gången för då var prislappen runt 20.000:-

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest