Bilbyggaren Glenn Billqvist på Europa turnè

Jag har flera gånger berättat om Glenn Billqvist och hans pappa Kalle som varit en stor del av Glenns drömmar att få bygga bilar. Många av oss har följt Glenns fordon och minns till exempel ”Den rytande draken”, som skapat mycket uppmärksamhet för Glenn och Kalle. I fjol kom nästa stora skapelse – Streamliner C-16 som vid det här laget presenterat sig för en stor publik på ett flertal ställen som Brooklands, Pendine Sands med flera. Den här bilen är inspirerad av Mercedes Rekordbil som Rudolf Carraciola satte nytt rekord med på Autobahn i Tyskland 1938. Bilen är ingen replica utan skapad ur fantasin av Glenn.

Adressen till Glenns hemsida https://www.recreatinghistory.net/streamliner/home

Text Janne Tromark Bilsportarvet.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest