Glenn Billqvist

Jag lärde känna Glenn Billqvist i samband med att han byggde sin drömbil som kom att heta Il Drago Ruggente, eller den rytande Den rytande draken. En fantastisk bil som helt byggde på Glenns pojkdrömmar och att bygga och äga en riktig rekordbil. Jag bjöd in Glenn till bilutställningen vid Klippans Hembygdsförening och det blev en succê. Bilen har en flygmotor från Isotta Fraschini som suttit i ett Italienskt bombplan byggt av Caproni. Det mest fantastiska är motorn som är en V12:a på ca 750 hkr och med ett ljud och en härlig avgaslåga som slår ut i avgasröret vid start. Se på bilden och ansiktsutrycken när Glenn startat bilen. Det tog inte slut där för Glenn fortsätter att bygga bilar och den senaste är inspirerad av Mercedes rekordvagn som Rudolf Carraciola tävlade med innan världskriget bröt ut 1939. Den senare bilen kommer till Sofiero den 10 juni så ni som är intresserade av teknik och spännande byggen ska inte missa detta tillfälle. Jag ska inte avslöja mer om den här bilen utan det ska Glenn själv få berätta på scenen inne i Sofiero Parken.

Text Janne Tromark.
Bilder Glenn Billqvist.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest