Augusti – en bra månad för Rudolf Caracciola

Augusti var en bra månad för en av världens största racerförare, Rudolf Caracciola (1901-1959) och bilen som bar honom till 146 segrar var Mercedes.

I år är det 80 år sedan han kom på andraplats i Berns GP den 22 augusti. 1937. Den 14 augusti segrar han i Coppa Acerbo i Italien och den 21 augusti vinner han sin favorittävling i Bern. Den 16 augusti 1931 Tatra Hill Climb, en backe på 7,5 km vinner han i en Mercedes SSK med 81,9 km i snitt. Rudolf hinner också med en fin andraplats på Donington 1937 i England och så blir det en dubbelseger för Mercedes 1938 på Nürburgring. Banan i Eifelbergen är en klassisker för alla oss som gillar motorsporthistoria och man kan faktiskt känna historiens vingslag när man är där, inte minst i den gamla depån som fortfarande finns på plats. Vid infarten till depån finns en minnestavla över denna tyska legend som har stark förankring till Sverige genom sin hustru Alice med rötter i Vittsjö. Det är dock en annan historia!

Janne T.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest