Conny Andersson

Jag återkommer med ”the forgotten F1-driver som ni säkert minns att jag pratat om tidigare. Vi har faktiskt en förare i Sverige som säkert många har glömt, men som verkligen bör uppmärksammas. Här på bilden är han tillsammans med Ricardo Patrese och Harald Ertl. Mannen i mitten är vår Svenske förare Conny Andersson. Tvåfaldig SM-Mästare i Formel 3 åren 1972 och 74. Första året med en Brabham BT38 och 74 i en March 743 med Toyota -Novamotor. Ni som var med på den här tiden vet att Conny var en riktigt duktig förare som gjorde bra ifrån sig även internationellt. Conny som är född 28 december 1939 är idag 84 år och stupade som så många av hans kollegor med brist på pengar. Conny körde F1 under åren 1976 och 77 Det blev bara en start med en Surtees-Ford som han tvingade bryta. Den gode Conny var värd betydligt mer, men som många gånger tidigare var det lilla ordet om i vägen.

Text Janne Tromark

Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest