Alfa Romeo filial i Svalöv

Inte visste jag att Alfa Romeo hade filial i Svalöv? Nu vet jag efter ett trevligt besök hos Per Wadên i hans fina lokaler. Per är en gammal bekant, säger själv att det är trettio år sedan vi först träffades? Jag tror han har rätt och då är det på tiden att vi sågs igen.

Nu var jag på besök med Roland Falkenbäck och några av våra kompisar i Sportvagnsentusiasterna som Bertil Carlsson och Per Broberg. Den senare tidigare ordförande i MGCC, som idag heter MSCC. Vi fyra får väl kalla oss för entusiaster oavsett om det är racerbilar eller sportvagnar så förväntningarna var stora.
Vi började med lunch på ett trevligt ställe utanför Svalöv för att så knacka på hos Per. Det var länge sedan jag såg så många Alfor på ett och samma ställe och det pågick renoveringar, både av egna bilar och kunder eller goda vänner. Per driver också firma vad beträffar delar till Alfa Romeo, men är i övrigt pensionär med hobbyn som största intresse. Jag beundra dessa män som vigt sitt liv åt ett bilmärke eller racing och orken och entusiasmen tycks aldrig sina fantastiskt. Nåväl, utan att bli alltför nostalgisk så låter jag mina bilder berätta om ett trevlig besök för oss nördar.

Tack Per för en fin dag!

Janne Tromark text och foto.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest